INTERIEURFOTOGRAAF

Zoekt u een professionele interieurfotograaf voor uw project in Amsterdam? Daarmee helpt Studio de Nooyer u verder!

De fotografen van Studio de Nooyer hebben immers veel ervaring met interieurfotografie. Het is hun dagelijkse werk ten slotte.
We omschrijven ons als architectuurfotograaf, maar het interieur is onderdeel daarvan. Samengevat; wij fotograferen zowel de buitenkant als binnenkant van een gebouw.

Vanuit ons kantoor in Amsterdam fotograferen wij in interieur in binnen- en buitenland van allerlei gerealiseerde projecten. Naast het maken van overzichtsfoto’s fotograferen wij het meubilair en de verlichting, maar ook details zoals materiaalgebruik.

 

OPDRACHTGEVERS

Wij werken in opdracht van allerlei bedrijven die actief zijn in de bouwwereld. Architecten en ontwerpers van interieurs, projectontwikkelaars en marketingbureaus vragen ons om een interieur te fotograferen.
Die opdrachtgevers laten bijvoorbeeld het interieur fotograferen van hun bedrijf, kantoor, woning of winkel. Ook hotels en restaurants komen voorbij, net als bijzondere projecten zoals een kerk, school, ziekenhuis en treinstation.

 

HOE WIJ FOTOGRAFEREN

Het fotograferen van de sfeer van een interieur is het uitgangspunt. Hoe is de ruimte bijvoorbeeld ingedeeld? Waar zijn mooie zichtlijnen? Wat voor kleuren en materialen zijn gebruikt?

Ook de gebruiker van het interieur brengen we graag in beeld. Op die manier wordt het formaat van een ruimte snel duidelijk. We laten met de mensen in beeld ook zien hoe bepaalde elementen van het interieur gebruikt worden. Hoe opent die bijzondere deur? Waar komen mensen samen?

Waar nodig worden elementen van een interieur aanvullend ingelicht. Op die manier kunnen we snel visueel maken waar het in de foto ├ęcht om gaat. Bijvoorbeeld dat prachtige meubelstuk of het bijzondere materiaalgebruik. Of simpelweg omdat er in het net opgeleverde project nog geen verlichting is aangebracht…

 

NABEWERKING VAN FOTO’S

Na het fotograferen beginnen wij met de digitale beeldbewerking van de gemaakte foto’s. De nabewerking gebeurt op grote (kleur) gekalibreerde monitoren en altijd door middel van twee paar ogen. Zo zien we goed alle details en kleuren van de foto’s. Na kleurcorrecties worden de gebruikte materialen getoond zoals ze er daadwerkelijk uitzien op locatie.

Als de foto’s klaar zijn, krijgt de klant perfect afgewerkte foto’s geleverd op hoge resolutie. Daarmee kunnen de foto’s klein op een website gebruikt worden, maar is het uitvergroten tot meters groot ook geen enkel probleem.

Voorbeelden van onze interieur foto’s zijn hieronder te zien. Ook in ons portfolio zijn veel projecten te vinden met interieur foto’s.

 

INTERIEURFOTOGRAAF IN NEDERLAND

Heeft u een project waarvoor u een interieurfotograaf wilt inschakelen? Neem dan contact op met ons.