INFO

Studio de Nooyer fotografeert architectuur in binnen- en buitenland.

Het bureau bestaat uit twee ervaren fotografen die door verschillende achtergronden elkaar versterken. Zij bieden samen een unieke service doordat er in teamverband wordt gewerkt. Zowel op locatie als tijdens de nabewerking van foto’s geven ze elkaar continue feedback.

Vóór het fotograferen vindt er samen met de opdrachtgever een ‘walkthrough’ op locatie plaats. Tijdens deze walkthrough wordt zoveel mogelijk achtergrondinformatie verzameld over de uitgangspunten van het ontwerp.

Deze werkwijze resulteert in een fotoserie die goed aansluit op de wensen van de opdrachtgever. Krachtige beelden die volledig recht doen aan het ontwerp.

TEAM

Chiel de Nooyer

Tien jaar geleden richtte hij Studio de Nooyer op. Tot die tijd werkte hij bij uiteenlopende architectenbureaus. Hij spreekt daardoor de taal van de architect en heeft ervaren dat ontwerpers veel tijd besteden aan hun projecten:

“Er wordt tot in detail nagedacht over elk ontwerp. Als architectuurfotograaf wil ik net zo veel aandacht besteden aan mijn foto’s. Ik ben een perfectionist en neem op locatie en tijdens nabewerking net zo lang de tijd totdat een foto aansluit bij de kwaliteit die ik nastreef.”

Chiel communiceert met zijn opdrachtgevers de achterliggende gedachte van hun ontwerp. Hij vertaalt dit in fotoseries die het verhaal vertellen van het project. De zoektocht naar de meest aansprekende composities intrigeert hem iedere keer opnieuw.

Tiuri Gilbert

Tiuri Gilbert

Tijdens zijn opleiding Fotografie aan de Fotovakschool groeide zijn interesse voor architectuurfotografie.
Tiuri is uitgegroeid tot gedreven fotograaf met oog voor detail. Hij heeft een sterk doorzettingsvermogen en gaat oplossingsgericht te werk.

“Fotografie is mijn medium om anderen te doen verwonderen bij aspecten van een ruimte die hen normaal niet zouden zijn opgevallen.”

Hij heeft een no-nonsense benadering van werken, houdt van een goede voorbereiding en heeft altijd zin in koffie.